Krokante koekjes van sesamzaadjes en vijgen
Werk: 10 minuten
Gaartijd: 20 à 30 minuten
Wat heb je nodig
200 gram gedroogde vijgen
100 gram sesamzaadjes
Hoe ga je te werk
Verwijder de harde steeltjes van de gedroogde vijgen en doe ze in de mixer.
Mix tot je eeen pasta krijgt.
Schep de vijgenpasta in een kom en kneed er de sesamzaadjes onder.
Duw de pasta plat op een vel boterpapier of bakpapier of siliconen bakplaat. Hoe dunner de laag pasta, hoe krokanter de koekjes. Maak inkervingen in de pasta: na het bakken kun je die dan gemakkelijk en gelijkmatig in koekjes breken.
Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C en dan nog eens 10 minuten op 140 °C.
Wil je ze graag helemaal krokant, draai de kokjes dan om en bak ze nog eens 10 minuten op 140 °C.
Let op dat ze niet verbranden!
Laat ze afkoelen en geniet van dit lekker en gezond koekje als tussendoortje of zoals wij het het liefste eten met een stukje verse geitenkaas.
Tip - moeilijkheid bij mixen
voeg een klein beetje water toe om het net iets smeuïger te maken.
Uit: Puur Eten dat je gelukkig maakt 2, Pascale Naessens